DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Region Hovedstaden kendte til alvorlig receptfejl
Flere tusind patienter har fået doseret forkert medicin på grund af en it-fejl.
Foto: Linda Kastrup, Ritzau Scanpix

Region Hovedstaden kendte til alvorlig receptfejl

Først 113 dage efter den første indrapportering af receptfejl, rettede Region Hovedstaden op på den

HOVEDSTADEN: En it-fejl, som betød tusindvis af alvorlige fejldoseringer, blev indrapporteret allerede 5. juli i år. Alligevel rettede Region Hovedstaden ifølge DR først op på den i oktober.

It-fejlen betød, at der stod den forkerte dosis på recepterne til flere tusind patienter. Det fremgår af et notat, som DR København har fået aktindsigt i.

Fejlen blev indberettet 5. juli, hvor regionen uden held prøvede at finde fejlen. Siden skete der ikke mere, og først da der i september igen opstod en fejl i dosering af paracetamol, dukkede fejlen op igen, inden regionen 25. oktober kunne fortælle, at fejlen var rettet. 

- Det er en alvorlig fejl, der bliver indmeldt. Det er virkelig problematisk, når vi igennem så lang tid har peget på, at det her system fungerer uhensigtsmæssigt og på en måde, der er til fare for patientsikkerheden, at man så faktisk ikke finder de fejl, der er, siger Lisbeth Lintz, formand for Overlægeforeningen, til DR.

Ventetiden kan have haft stor betydning, for perioden kan have resulteret i 4.100 fejldoseringer af blandt andet flere typer livsvigtig medicin.

ibs