DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Region Sjælland får hjælp af studerende op til Sundhedsplatformen

Der bliver i forbindelse med implementeringen ansat medicin- samt it-studerende, som skal hjælpe med at sikre korrekt brug af ny it

SJÆLLAND: De sjællandske sygehuse tager en række forholdsregler, når det nye it-system Sundhedsplatformen, der har givet store vanskeligheder i Region Hovedstaden, skal indføres på regionens sygehuse den 25. november.

Regionen øger bemandingen på sygehusene, tager færre patienter ind og får hjælp af medicin- og it-studerende, som skal hjælpe det hele godt i gang, oplyser regionen.

- Vi har fordel af at kunne lære af forløbet i Region Hovedstaden og styrke uddannelsen af vores medarbejdere. Derfor har vi også tiltro til, at vi er klar til implementeringen. Parathedsvurderinger viser ligeledes, at vi er klar. Når det er sagt, er Sundhedsplatformen et kæmpe forandringsprojekt for alle i Region Sjælland. Der vil komme bump og udfordringer på vejen, og vi kommer ikke til at se alle fordelene fra første dag, siger regionsformand Jens Stenbæk (V).

Tjek hver 30. dag
Parathedsvurderingerne holdes hver 30. dag frem til lanceringen. Vurderingen sker på baggrund af nogle lange tjeklister, som sygehusene og Psykiatrien har meldt ind med enten grøn, gul og rød markering.

- Der er naturligvis fortsat nogle gule og røde aktiviteter i parathedsvurderingen, som skal justeres til, men det ser rigtigt godt ud her 94 dage før implementering af Sundhedsplatformen. Vi følger planen og er klar. Men vi er også bevidste om, at der ligger en stor og vigtig opgave med at få informeret og betrygget både patienter og medarbejdere, siger Jens Stenbæk.

Et stort uddannelsesprogram er samtidig sat i søen, hvor 12.000 medarbejdere og en lang række superbrugere uddannes.

 

ka