DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Region Syddanmark sender EPJ i udbud uden større lyst

Region ville helst have forlænget aftalen om den nuværende elektroniske patientjournal
8. DEC 2016 11.25

SYDDANMARK: Med nogen ulyst har Region Syddanmarks forretningsudvalg besluttet at sende regionens EPJ-system i udbud. Det sker kun godt et år efter at regionen er blevet færdig med udrulningen, og helst ville regionen have fortsat med den nuværende leverandør.

Det har imidlertid ikke været muligt. Region Syddanmark har forhandlet om det i over et år, og først i slutningen af forhandlingsfasen stod det klart at en forlænget aftale ikke kunne landes.

Det skyldes blandt andet, at der i forhandlingens sidste faser viste sig interesse fra andre it-leverandører. Samtidig ved det vurderingen, at der er behov for at sammenligne med andre systemer.

At det sker netop nu, skyldes delvise kontraktudløb i et leverandør-samarbejde om EPJ, som Fyns Amt påbegyndte i 2004 og som Region Syddanmark har videreført. Beslutningen om udbud skal bekræftes på et regionsrådsmøde.

Adm. sygehusdirektør Niels Nørgaard Pedersen fra OUH, der er systemejer på regionens vegne, lægger ikke skjul på, at han finder det 'ærgerligt, at det ikke kunne lade sig gøre at forlænge kontrakten':

- Men vi har fået indikationer på, at det ikke behøver at blive dyrere på den lange bane, hvis udbuddet resulterer i, at der skal skiftes system. Vi er fortrøstningsfulde, selvom vi skal have EPJ-systemet i udbud, siger Niels Nørgaard Pedersen.

– Hvis vi kommer til at skifte system, ligger det under alle omstændigheder mindst et par år ude i fremtiden, og selve udbuddet vil tage minimum et halvt år at afvikle. Der kører tre andre systemer i Danmark, så der er også erfaringer at trække på fra andre regioner, siger han.

mk