DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Regioner åbner for privat behandling til flere patienter

En ny aftale betyder, at flere patientgrupper kan få behandling på privathospitaler og -klinikker, hvis ventetiden bliver for lang i det offentlige.
20. AUG 2019 14.34

Danske Regioner og Sundhed Danmark er blevet enige om at udvide den patientgruppe, der kan blive behandlet på privathospital, når ventetiden på maksimalt en måned bliver lang. Dermed kan patienter med hjernerystelse, forstadie til hudkræft og forstørret prostata også se frem til hurtigere hjælp og bedre forløb. Det oplyser Danske Regioner.

Sidste år betalte landets regioner for behandling af 120.490 patienter på private hospitaler, og den nye aftale skal give mere sammenhængende forløb for den udvidede patientgruppe. 

- Vi er netop gået efter at lave aftaler på nogle af de områder, hvor ventetiderne var længst, så patienterne fremover vil kunne få hurtigere og bedre hjælp, siger sundhedsudvalgsformand i Danske Regioner, Karin Friis Bach (R), der er glad for nu at kunne tilbyde hurtigere forløb til flere patienter. 

Regionerne forventer, at mellem tre til ti flere private klinikker vil byde ind på behandling med de nye patientgrupper. 

Sundhed Danmark er brancheorganisation for private klinikker og hospitaler, og de to parter har indgået aftale om, at den nye kvalitetsmodel for det udvidede, frie sygehusvalg indføres fra 1. september i år og gælder i to år.

ibs

Læs aftalen hos Danske Regioner.