DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Renovering skal forlænge metrotogenes levetid med ti år
Metroselskabet håber, at man udbuddet af serviceopgaven af metrotogene kan forlænge deres levetid med ti år.
Foto: Foto: Reginaldo Sales / Metroselskabet

Renovering skal forlænge metrotogenes levetid med ti år

Metroselskabet, der driver Københavns Metro, har startet et udbud om renovering af togflåden. Målet er at forlænge togenes levetid på ti år.
1. JUN 2021 14.18

KØBENHAVN: Metrotogene på linje M1 og M2 i København startede med at køre i 2002, og snart har de således fragtet mennesker rundt i hovedstaden i 19 år.

Togflåden, der tæller 34 metrotog, har en forventet levetid på 25 år, men den levetid håber man at kunne forlænge. Derfor har Metroselskabet sendt en renoveringsopgave af togene i udbud.

"Systemet er nu imidlertid nået til et punkt, hvor det går fra at være et nyt system til at blive et etableret system, hvor udskiftninger og fornyelser skal udføres oftere, og omfanget og kompleksiteten af ??aktiviteterne øges. Metroselskabet gennemfører derfor denne midtvejsrevision for at sikre, at metroen fortsat leverer en høj servicetilgængelighed og kundetilfredshed og samtidig øger kapaciteten på samme tid," lyder det i beskrivelsen af opgaven.

Opgaven har en anslået værdi på 30 mio. euro plus moms, svarende til 223 mio. kr. plus moms. Håbet er, at man ved at hjælp af den udbudte serviceaftale kan udvide togenes levetid med ti år frem til 2035.

Skal redesigne togene

Udover det tekniske gennemsyn skal også det indvendige i togene have et gennemsyn. Således er det udspecificeret i udbudsmaterialet at paneler og luftkanaler i togene skal demonteres og renoves. 

Derudover skal sæder, interiør og ridsede gelændere og sæderammer renoveres. Efterfølgende skal der skabes et nyt sædelayout i togene for at optimere passagerstrømmen. 

Metroselskaber forventer, at fem bydere vil byde på opgaven. For at blive kvalificeret til opgaven skal man blandt andet have en positiv egenkapital og en minimumsomsætning på minimum 13 mio. euro seneste regnskabsår.

I den endelige beslutning vil der udover pris blandt andet blive taget stilling til bydernes erfaring og kompetencer i eftersyn og refecerencer fra lignende opgaver.   

Der er deadline for at byde på opgaven d. 28 juni. Aftalen løber fra d. 15. december 2021 til 30 juni. 2025.