DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Foto: Ronja Pilgaard.

Rigspolitiet politianmelder egen eks-chef for vennetjenester

Den tidligere afdelingschef i Rigspolitiet Bettina Jensen undlod at sende opgaver i lovpligtigt udbud
16. MAR 2018 9.48

Rigspolitiet har meldt sin tidligere afdelingschef Bettina Jensen til politiet i en sag om vennetjenester og konsulentopgaver for millioner. Det oplyser økonomidirektør i Rigspolitiet Thomas Østrup til BT.

- Vi har indgivet en politianmeldelse af en afdelingschef, og så har vi anmodet Kammeradvokaten om at undersøge, om afdelingschefens fratrædelsesgodtgørelse kan tilbagebetales, siger direktøren.

Nyheden om politianmeldelsen kommer i kølvandet på en længe ventet rapport fra revisionsselskabet PwC, der har kulegravet Rigspolitiets indkøb af konsulentydelser.

Undersøgelsen fokuserer på relationerne mellem Bettina Jensen og konsulenter fra henholdsvis Dynamic Approach, Just Training samt Konsulentgruppen Strandgade.

Bettina Jensen gav de tre konsulenter opgaver inden for rekruttering og konsulentassistance for 43,3 mio. kr. på bare tre år, uden at opgaverne kom i de lovpligtige udbud.

I rapporten fra PwC kan man ifølge BT læse, at der i e-mail-korrespondancer er fundet indikationer på, at kontrakterne er sket på baggrund af tætte relationer til Bettina Jensen. Dog har revisionsselskabet 'ikke entydigt kunnet fastlægge tætte venskabelige forhold af privatlignende karakter'.

Til gengæld konkluderer PwC, at Bettina Jensen har haft en tæt venskabelig relation med en ekstern it-konsulent, som hun hyrede for 407.000 kr. Vedkommende kender hun fra sin tid som chef i DR.

- Vi har under vores gennemgang af e-mails identificeret korrespondance for perioden op til den eksterne konsulents ansættelse som konsulent i politiet, hvori Bettina Jensen og it-konsulenten aftaler private middage, deler billeder fra ferier mv., lyder det i rapporten.

Ritzau