dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Rønne Havn finder totalentreprenør til kommende havneudvidelser
Med de to næste etaper af fremtidssikringen af Rønne Havn bliver alle havnens forretningsområder styrket og samtidig understøttes funktionsopdelingen af alle havnens aktiviteter.
Foto: Rønne Havn

Rønne Havn finder totalentreprenør til kommende havneudvidelser

MT Højgaard Danmark er valgt til at stå for de næste to etaper i fremtidssikringen af Rønne Havn, der skal styrke alle havnens forretningsområder og fastholde en centralposition som vindhavn i Østersøen.
17. OKT 2023 10.17

Rønne Havn spiller allerede i dag en væsentlig rolle både for Bornholm, men også for havvind og den grønne energibranche. Det er en rolle, som havnen også satser på at spille i fremtiden.

Den rolle kræver dog de rigtige faciliteter, og de skal være i kontinuerlig udvikling. Den udvikling er der nu sat mere konkrete skridt i gang for i Rønne. Her har man netop valgt entreprenøren MT Højgaard Danmark til at stå for de næste to etaper af fremtidssikringen af havnen, så den i endnu højere grad kan leve op til sine forpligtigelser som Bornholms primære erhvervs- og forsyningshavn samt Østersøens centrum for grøn energi.

- Med de næste havneudvidelser styrker vi alle vores forretningsområder og understøtter samtidig funktionsopdelingen af havnens aktiviteter. Besejlings- og manøvreforholdene i havnen højnes, vi imødekommer de krav, kunderne stiller, og vi fremtidssikrer funktionen som hele øens forsyningshavn. Dermed styrker vi det at være forudsætningsskaber for vækst og udvikling på Bornholm samtidig med, at vi bidrager til at indfri de politiske ambitioner i den grønne omstilling ved at styrke vores position som Østersøens centrum for grøn energi, siger Lars Nordahl Lemvigh, adm. direktør på Rønne Havn A/S.

Velkendt entreprenør på havnen

MT Højgaard kender havnen godt, da det er entreprenørvirkomsheden, der har stået for arbejdet på havnen ved etape 2, som blev afsluttet i 2022.

- Vi glæder os enormt til at løfte en af landets største havneudvidelser. Hos os taler vi tit om gentagelseseffekter og godt samarbejde. Begge dele får vi stor glæde af i Rønne, hvor vi har arbejdet før. Det er samme team, der arbejder for samme bygherre i samme havn. Derfor kan vi begynde hurtigt, siger Jimmy Laursen, der er afdelingsdirektør hos MT Højgaard Danmark.

Tredje og fjerde etpae byder bl.a. på godt 100.000 m2 større projektareal i Sydhavnen bl.a. ved en delvis opfyldning af det tidligere fiskeribassin, samt en ny Ro-Ro rampe samt en ny ca. 280 m. lang kaj over for den nuværende skærvekaj i Sydhavnen.

Derudover skal der foretages en forlængelse af den søndre ydre forkastning, og en fjernelse af de indre moler samt uddybning. Endelig etablerer havnen en multifunktionskaj i den vestlige del af havnen. Multifunktionskajen skaber forbedrede muligheder for flere forretningsområder (f.eks. bulk og krydstogt), og dermed generelt bedre forhold for havnens kunder som helhed.

Arbejdet med fremtidssikringen af Rønne Havn A/S begynder i slutningen af 2023, når de nødvendige tilladelser og godkendelser er på plads. Arbejdet forventes endeligt færdigt i 2025.

amp

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.