DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Jesper Hjulmand, Ritzau Scanpix

Seas-NVE retter op på intern favorisering

Datterselskabet Cerius er i gang med udbud efter nye retningslinjer
31. OKT 2018 11.50

Landets største kundeejede energiskab Seas-NVE er nu ved at rydde op i en udbudssag, efter det i foråret kom frem, at selskabet via datterselskabet Cerius hyrede sig selv til at udføre tilskudberettigede energibesparende tiltag hos privat- og erhvervskunder.

På sin hjemmeside skriver Cerius nu, at der pt. ingen leverandøraftaler er angående energibesparelser:

Efter et EU-udbud indgik Cerius tidligere på året en kontakt med SEAS-NVE Strømmen A/S om indhentning af energibesparelser. Efter tildelingen af kontrakten valgte Energitilsynet at stille spørgsmålstegn ved dele af udbudsprocessen og Cerius valgte derfor efterfølgende at annullere kontrakten, og gå i dialog med Energitilsynet omkring retningslinjer for udbud af energibesparelser.

I slutningen af juni måned 2018 offentliggjorde Energitilsynet nye og tydeligere retningslinjer for netselskaberne, herunder også for udbud og markedsmæssighed i energibesparelser, og Cerius forventer derfor at have etableret en eller flere nye leverandøraftaler for energibesparelser ultimo 2018.

Ikke bare Seas-NVE
Finans skriver, at den oprindelige aftale rummede energibesparelser for 169 mio. kr. , mens det nye udbud åbner op for private aktører, der over for mediet anslår, at man derved opnår langt lavere priser. Samlet set står opgaven til at blive 25-50 mio. kr. billigere.

I maj kunne vi fortælle, at ikke bare Seas-NVE og Cerius, men også 11 andre udvalgte varme- og elforsyningsselskaber var ved at blive undersøgt af Energitilsynet på grund af konkrete mistanker om urent trav.

Altså om om de i forbindelse med den offentligt støttede energispareordning favoriserer koncern-interne firmaer, når det gælder prisaftaler.