DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Seks nye sigtelser i bestikkelsessag

KORT NYT4. OKT 2016 11.30

Fire medarbejdere og en nu tidligere ansat, som i en årrække stod for salg til offentlige kunder for IT-virksomheden Atea, er for nylig blevet sigtet af Bagmandspolitiet i sagen, der er blevet kendt som danmarkshistoriens største bestikkelsessag. Også en ledende ansat i Dong er føjet til listen over sigtede. Det skriver Børsen. 

Af dokumenter fra Retten i Glostrup, som Børsen har fået aktindsigt i, fremgår det, at 'bestikkelsen er (...) sket ved, at Atea A/S har givet personerne, der i deres ansættelse har haft beslutningskompetence angående køb af it-anskaffelser (...), it-udstyr til privat brug i form af mobiltelefoner, ipads, tv eller lignede enten gratis eller til stærkt reduceret pris'. 
Det fremgår desuden af dokumenterne, at mistanken om bestikkelse er 'underbygget af blandet andet intern korrespondance og bogføring i Atea A/S'.

Det har ikke været muligt for Børsen at få en kommentar fra nogen af de sigtede. Heller ikke Ateas topchef, Steinar Sønsteby, eller chef for Danmark, Morten Felding, har ønsket at stille op til interview om sagen.

 

mfa