DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Serviceringen af Apple skal op i Folketing og EU

KORT NYT31. JUL 2015 9.39

Forløbet af Projekt Orkan, hvor danske myndigheder med Udenrigsministeriet som primus motor skræddersyede skatte- og andre vilkår for at få den amerikanske it-gigant Apple til at slå sig ned i Danmark, får nu et politisk efterspil i både Folketinget og EU, skriver Dagbladet Børsen. Enhedslisten vil 'helt afgjort' og hurtigst muligt rejse sagen i Folketingets Skatteudvalg, oplyser partiets energiordfører Søren Egge Rasmussen, og europaparlamentsmedlem Morten Messerschmidt (DF) vil tage sage sagen op i Europa-Parlamentets Skatteudvalg for at få konkurrencekommissær Margrethe Vestager til at vurdere, om der er grundlag for at åbne en egentlig undersøgelse om ulige konkurrencevilkår.

Ønsket om at få sagen yderligere belyst efter Børsens kortlægning i går af det forløb, som skaffede aftalen med Apple i hus, udspringer især af den nyfortolkning af reglerne for overskudsvarme fra datacentre, som andre it-selskaber længe har efterlyst. Hidtil har genanvendelse af overskudsvarme fra køling af servere udløst en afgift, men hvis man i stedet betragter varmen som hovedproduktet, er situationen anderledes.

- Man kan undre sig over, at det pludselig kan lade sig gøre, når der kommer en international spiller. Vi er en almindelig dansk virksomhed, som har påpeget afgiftsbyrden gennem mange år, men der er intet sket. Og nu vil man så gøre noget ved det. Vi kunne have sparet mange penge og have sparet mange ressourcer i det danske samfund, siger Danmarks største datacenter Global Connects adm. direktør Niels Zibrandtsen til Børsen.

mk