DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Sikker post var usikker: Personlige oplysninger til forkerte modtagere

14 borgere i Aarhus ramt af fejl i sikker digital post
19. DEC 2017 14.10

AARHUS: 'Sikker post' var ikke nok til at forhindre at Aarhus Kommunes socialforvaltning i 13 tilfælde på grund af en it-fejl har sendt borgeres personlige oplysninger til forkerte modtagere. I alt 14 borgere er berørt af fejlen, som Aarhus Byråd er blevet orienteret om tirsdag, efter at Socialforvaltningen mandag blev gjort bekendt med fejlen af forvaltningens it-leverandør.

Fejlen er opstået i en it-løsning, der blandt andet håndterer korrespondancen mellem Socialforvaltningen og borgerne, og som giver mulighed for at sende sikker digital post, oplyser Aarhus Kommune. Leverandøren af it-løsningen DXC Technology har erkendt fejlen og efterfølgende identificeret og rettet den.

Socialforvaltningen oplyser, at den håndterer sagen i overensstemmelse med Datatilsynets procedure for datalæk, hvorefter alle borgere, der er ramt af en fejlforsendelse, er blevet eller vil blive kontaktet direkte. Også alle modtagere af forkerte oplysninger er blevet eller vil blive kontaktet og bedt om straks at slette den fejlagtige post.

Datatilsynet er løbende orienteret om sagen, som direktør for Sociale Forhold og Beskæftigelse og fungerende socialchef Erik Kaastrup-Hansen kalder svigtet 'fuldstændig uacceptabelt' og beklager overfor de berørte.

- Leverandøren har nu gennemgået samtlige forsendelser i systemet, siden det blev taget i brug, og har garanteret, at det samme ikke kan ske igen. På den baggrund har jeg tillid til, at fejlen er fundet og rettet, siger han i en kommentar.

mk