dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Skandaleramt svømmehalsrenovering på Frederiksberg bliver dyrere og yderligere forsinket
Det store bassin i Frederiksberg Svømmehal, fotograferet onsdag den 9. februar 2022 et år efter svømmehallen oprindeligt skulle have været genåbnet. Svømmehallen har siden maj 2020 gennemgået en større renovering, som har trukket så meget i langdrag, at kontrakten med entreprenøren til sidste blev revet over. (Arkivfoto.)
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Skandaleramt svømmehalsrenovering på Frederiksberg bliver dyrere og yderligere forsinket

Ifølge kommunen, er den nu fyrede entreprenør Skou Gruppens arbejde mangelfuldt, hvilket gør renovergien af Frederiksberg svømmehal bliver yderligere forsinket og dyrere.

FREDERIKSBERG: I maj 2021 skulle en 70 mio. kr. dyr renovering af en af Danmarks ældste svømmehaller Frederiksberg Svømmehal have været afsluttet. Men nu snart to år efter er projektet ikke i nærheden af at være færdigt. Hidtil har ambitioner efter gentagne udskydelser heddet slutningen af 2023, men den deadline har Frederiksberg Kommune nu måttet udskyde yderligere. Den nye afleveringsdato hedder nu på et tidspunkt i andet kvartal næste år, oplyser kommunen i en meddelelse.

Budgettet er pga. de mange udskydelser vokset til over 100 mio. kr. De mange problemer fik sidste år kommunen til at opsige samarbejdet med den tidligere entreprenør på projektet Skou Gruppen. I stedet overtog Viuff Anlæg efter et udbud opgaven om fuldføre renoveringen af svømmehallen. Ifølge kommunen er det mangler i Skou Gruppens arbejde, der fører til de nye forsinkelser af åbningen af svømmehallen.

"Desværre viser detailundersøgelser nu, at der er flere fejl og mangler i den tidligere entreprenørs arbejde end dem, som kommunen kendte til, indtil for nylig. Det drejer sig bl.a. om mangelfuldt udført korrosionsbeskyttelse og betonreparationer, der ikke lever op til kvalitetskravene. Dette forsinker nu byggeriet yderligere", skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Borgmester Michael Vindfeldt (S) er skuffet over, at borgerne på Frederiksberg skal vente endnu længere tid på genåbningen ligesom han ærgrer sig over, at forsinkelsen også vil føre til at noget arbejde skal gøres på ny, hvilket også får regningen for projektet til at stige yderligere med et endnu ukendt beløb. 

- Jeg er frustreret over, at det nu ser ud til, vores svømmehal først åbner i løbet af 2024. Færdiggørelsen er allerede forsinket flere gange, og det er næsten ubærligt, at der fortsat kommer ting for dagen, som forsinker arbejdet yderligere. Det har været og er fortsat dybt utilfredsstillende, at den tidligere entreprenør ikke har løftet opgaven. Vi er så mange, der savner vores gamle svømmehal, og jeg har svært ved at finde ord for, hvor vred jeg er over den kvalitet – eller nærmere mangel på samme - den tidligere entreprenør leverede, siger han.

Tidligere entreprønør afviser kritik

Overfor TV2 Kosmopol afviser Skou Gruppen dog, at man har ikke har gjort sit arbejde ordentligt.

- Allerede i efteråret 2020 advarede vi Frederiksberg Kommune imod brugen af en forkert betontype – og at noget af den eksisterende beton ville kræve arbejde ud over det foreskrevne, siger Skou Gruppens direktør, Martin Skou Heidemann, han tilføjer:

- Det er et røgslør, som borgmesteren nu er ude med for at forklare, hvorfor svømmehallen ikke bliver færdig, som han har lovet frederiksbergborgerne.

Den udlægning er man dog ikke enig i i Frederiksberg Kommune, her frygter man bl.a. at budgetstigningerne vil få betydning for andre byggeprojekter i kommunen. Derfor har kommunen trukket Skou Gruppen i voldgiftsretten, da da entreprenøren efter Frederiksberg Kommunes opfattelse ikke levede op til hverken tidsplan eller kvalitetskrav. I tilknytning til voldgiftssagen gennemføres der syn og skøn ved en uvildig skønsmand.

Ifølge kommunen er den nye reviderede udmelding for åbningen af svømmehallen kun om en foreløbig melding, og kommunen forventer at kunne meddele et mere præcist tidspunkt for genåbningen, når de yderligere fejl og mangler og konsekvenserne for tidsplanen er fuldt ud afdækket i løbet af april.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.