DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

SKAT vil udvikle nyt it-system

KORT NYT15. SEP 2015 12.58

SKAT ønsker at udvikle et nyt it-system til at understøtte behandlingen af klager og ejendomsvurderinger. Projektet har et budget på 96,4 mio. kr., fremgår det ifølge it-mediet Version2 af et aktstykke til Folketingets Finansudvalg.

SKATs nuværende system til ejendomsvurderinger bygger på komponenter, hvoraf de ældste er udviklet i 1960'erne og 1970'erne, og udviklet af dels KMD, dels CSC, dels IBM. Det indebærer blandt andet, at når der skal foretages ændringer, så skal det koordineres med de tre leverandører. Hvis SKAT ikke får et nyt system, vil det ikke alene blive dyrt at håndtere klagesagerne, der vil også fra 2017 blive problemer med at modtage data fra andre myndigheder, som skal bruges i forbindelse med ejendomsvurderingerne. Det fremgår ikke direkte, men ifølge Version2 kunne det antyde, at SKATs gamle systemer ikke umiddelbart kan kommunikere med den fælles offentlige datafordeler, som er under udvikling.

Projektet indebærer en betydelig risiko. Blandt andet har projektet en 'meget ambitiøs tidsplan', lyder det i aktstykket, og den samlede risikoprofil vurderes til at være høj. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) forsikrer dog, at SKAT har lært af forløbet med it-systemet EFI, som trods udviklingsudgifter på flere hundrede millioner kroner anbefales skrottet.

mk