Solrød dropper planer om nyt rådhus: renoverer det gamle i stedet

Byrådet i Solrød har valgt at lægge planerne om projektet 'Borgernes Hus' i graven. I stedet vil kommunen renovere og udvide det eksisterende rådhus.
12. MAJ 2022 13.11

SOLRØD: Sidste år satte et flertal i Solrød Byråd gang i forundersøgelserne til et nyt stort rådhusbyggeri kaldet 'Borgernes Hus'. Undersøgelserne blev sat i gang, da rådhuset var for lille som en følge af at kommunen var vokset med knap 14.000 indbyggere siden det blev bygget for 50 år siden. 

Den proces har et enigt byråd i kommunen nu sat en stopper for, og dermed langt projektet i graven. I stedet har man vendt blikket mod det nuværende rådhus, som skal opgraderes. I forbindelse med analysen af Borgernes Hus-projektet er der således også kigget på det nuværende rådhus, og i analysen bliver der bl.a. peget på, at det nuværende rådhus er umoderne og ikke godt nok støtter op om en god betjening af borgerne.

Derfor har byrådet i kommunen besluttet at sætte tre mio. kr. af til at sætte gang i en udvikling af rådhuset i stedet.

- Nu hvor vi skrinlægger tankerne om et nyt rådhus på Stationspladsen, kan vi så småt begynde at se fremad – både i forhold til, hvad der skal ske med det eksisterende rådhus, og hvad vi i stedet kan bruge stationspladsen til. Løsningen som nu igangsættes, synes jeg er pragmatisk, siger borgmester Emil Blücher (LA) i en pressemeddelelse. Han fortsætter:

- Vi tager nemlig fat i nogle af de vigtigste problemstillinger, som vi har på det eksisterende rådhus. Samtidig igangsætter vi en række pilotprojekter på rådhuset og får udarbejdet tilstandsrapporter på de bygninger, som med fordel kan indgå i den samlede ejendoms-kabale. For selvom der ikke bygges et nyt rådhus, skal vi selvfølgelig sikre, at vores medarbejdere har nogle anstændige arbejdsforhold.

Resultatet af de forskellige analyser og pilotprojekter skal efter planen resultere i, at byrådet til efteråret kan tage stilling til det videre arbejde med at renovere, modernisere og eventuelt bygge til det nuværende rådhus.

amp