DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Stor opdatering af Aula - nogle forbedringer må stadig vente

Aula version 2.0 rulles ud natten til søndag med blandt andet nye infotavler. Lærerne savner stadig flere funktioner.
11. SEP 2020 10.58

Natten mellem lørdag og søndag bliver kommunikationssystemet Aula opdateret. Det er tredje opdatering af i alt fire i år, oplyser Kombit, men denne er så stor, at man har valgt at kalde den 2.0.

Blandt nyhederne er, at Aula vil nu indeholde et modul, der kan bruges på infoskærme i institutionerne. Desuden bliver det muligt at hente data om brugen af Aula og data fra komme/gå-modulet.

Begge dele er forberedelser til, at dagtilbud i næsten alle landets kommuner undtagen København snart tager systemet i brug. I første omgang har systemet kun været brugt i skoler.

Blandt de mindre, men meget efterspurgte forbedringer er ifølge Kombit, at Aula vil få udvidede muligheder for angivelse af titler, at det bliver muligt at åbne filer af typen .docx og odt direkte fra Aula-appen, og at medarbejdere fremover kan omdøbe mapper i beskedmodulet.

Savner kalendersynkronisering

Med den nye opdatering vil børnehaver og vuggestuer kunne undgå mange af de frustrationer, skoleområdet har oplevet, men der mangler stadig centrale funktioner, der er stærkt efterspurgte på landets lærerværelser, siger formanden for Danmarks it- og medievejlederforening, John Klesner, til Folkeskolen.dk.

- Beskedsystemet er umuligt at søge i, og der er et presserende behov for at kunne synkronisere Aulas kalender med for eksempel Outlook. De funktioner er stærkt efterspurgt og kommer heller ikke med denne opdatering. Det er lidt meget at kalde det en version 2.0, siger han til fagbladet.

Samme sted kalder lærer Søren Meinert fra Vipperød skole det stærkt kritisabelt, at beskedsystem og kalender stadig er "primitive og uoverskuelige".

- Til gengæld kommer vi nu til at kunne rotere billeder inden upload og omdøbe en mappe. Det havde nyhedsværdi, da Windows 95 blev lanceret, siger han.

Ifølge Kombit vil release 2.1, som er planlagt til december, formentlig indeholde kalendersynkronisering ud af Aula og desuden væsentlige forbedringer af komme-gå-modulet, bedre muligheder for søgning, filtrering og sortering i beskeder samt forbedringer til sikker fildeling. Indholdet er i øjeblikket ved at blive forhandlet på plads.

En oversigt over samtlige nyheder i version 2.0 kan ses her.

ak