DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Strid mellem Falck og Bios løber videre og slutter først i en retssal

Falck har undskyldt sin adfærd efter tabt ambulanceudbud, men mener ikke at have overtrådt konkurrencelovgivning
13. NOV 2018 10.38

SYDDANMARK: Der skal en dom til, hvis Falck skal give det kuldsejlede syddanske ambulanceselskab Bios' hollandske ejere aktindsigt i de oplysninger om sig selv, som konkurrenten Falck indsamlede under en hård strid om ambulancemarkedet.

Til Falcks store utilfredshed vandt Bios i 2014 et udbud, og foruden at klage formelt over dette entrerede Falck med forskellige PR-bureauer for at finde skyts mod Bios, og de oplysninger har Konkurrencestyrelsen afgjort, at Falck skal udlevere til Bios. Det vil Falck ikke og indbringer derfor afgørelsen for for Sø- og Handelsretten, skriver Berlingske.

Falck har tidligere undskyldt sin adfærd og gjort sig et forsæt om 'aldrig igen at stå i en lignende situation', men lige så fast i kødet har Falck været på det standpunkt, at man trods det moralsk angribelige ikke har overtrådt konkurrencelovgivningen. Da Konkurrencestyrelsen mener det modsatte, bliver den endelige afgørelse en sag for retssystemet.

- Bios har nu bedt om adgang til de dele af Falcks materiale, som styrelsen ikke har fundet relevant for selve klagesagen. Vi mener ikke, at Bios har krav på adgang til det materiale, som ikke er en del af sagen, begrunder Falcks kommunikationsdirektør, Kaspar Bach Habersaat, modviljen mod at udlevere materiale.

Modsat har Bios’ advokat Torkil Høg fra advokathuset DLA Piper 'meget svært ved at forstå, hvad det er for oplysninger om Bios, der er så følsomme, at vi - Bios - ikke engang selv må se dem', siger han til Berlingske.

- Vi ønsker at få adgang til, hvilke oplysninger der er om os selv og kun om os selv. Vi har i hele forløbet undret os over, hvordan Falck kan have oplysninger om os, som vi ikke må se, siger han til avisen.

Striden mellem Falck og Bios sluttede, da Bios gik konkurs i sommeren 2016. Region Syddanmark overtog selv ambulancebetjeningen uden at sende den i nyt udbud.

mk