DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Studerende skal hjælpe til med Sundhedsplatformen

KORT NYT7. FEB 2018 9.27

HOVEDSTADEN: Som konsekvens af sundhedspersonalets mange udfordringer med at betjene det nye it-system, Sundhedsplatformen, har Region Hovedstaden måttet oprette en permanent hjælpegruppe. Den består af i alt 165 civilingeniørstuderende og enkelte færdiguddannede civilingeniører, som på under fem minutter kan rykke ud til læger og sygeplejersker, hvis de har problemer med it-systemet. Det skriver Dagbladet Information. 

It-supportgruppen oplever, at sundhedspersonalet i Region Hovedstaden og Region Sjælland fortsat har betydelige udfordringer med Sundhedsplatformen. Udfordringerne er af en sådan grad, at det i mange tilfælde har alvorlige konsekvenser for arbejdsmiljøet, lyder det fra lederen af gruppen, David Kovacs. Han oplyser, at personalet oplever, at det er svært at få tid til både patienter og at lære et nyt omfattende it-system. 

Enhedschef for Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden Marianne From skriver i en mail til Information, at et af formålene med Sundhedsplatformen er, at patienterne hurtigt kan se svar og notater, og at der ikke overses ordinationer, som ligger som diktater. Marianne from skriver således også i mailen, at Regionen følger med i udviklingen inden for både notatskrivningsværktøjer samt brugen af talegenkendelsesværktøjer.

sl