DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Sygemelding sætter sundhedsdirektør af posten

Gribskov Kommune skal ud og lede efter en ny social- og sundhedsdirektør, da den nuværende sygemeldte direktør fratræder sin stilling
11. APR 2018 9.15

GRIBSKOV: Attendo. Det er nok den del af Mette Bierbaums ansættelse som social- og sundhedsdirektør i Gribskov, hun vil blive husket for efterfølgende. For hun var den ansvarlige direktør under hele udbudsprocessen, da Gribskov Kommune hyrede det svenske pleje- og rengøringsfirma i 2014. Og det er også hende, der har siddet med ansvaret, da de dårlige sager begyndte at hobe sig op.

Som da en 91-årig kvinde i juli døde efter plejesvigt. Og som da Attendo i starten af 2018 måtte betale ca. 13 mio. kr. tilbage til Gribskov Kommune, som de havde overfaktureret kommunen.

Men nu stopper direktøren, somhar været sygemeldt, siden lokale medier begyndte at spørge ind til overfaktureringen på 13 mio. kr. Hun er blevet afskediget, og den officielle forklaring på afskedigelsen er Mette Bierbaums mange sygedage - og at man på et område med så meget pres på er nødt til at have en direktør, der er til stede.

Kommunaldirektør Holger Spangsberg Kristiansen bekræfter over for Frederiksborg Amts Avis, at Mette Bierbaum stopper som direktør:

- Det er en personalesag, men baggrunden er personlige og familiære årsager. Derudover har jeg ingen kommentarer, siger Holger Spangsberg.
Frederiksborg Amts Avis erfarer, at Mette Bierbaum har været sygemeldt siden starten af januar.

Direkte adspurgt om Mette Bierbaums fratrædelse har noget at gøre med Attendo-sagen, lyder det fra Holger Spangsberg, at han ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Mette Bierbaum kom fra en stilling som chef på social- og sundhedsområdet i Gribskov Kommune, da hun blev konstitueret direktør i 2013 og siden ansat i 2014. Ved direktøransættelsen meldte hun, at et centralt fokus for hende var 'at realisere ambitionerne i et meget omfattende udbud som omfatter hele kommunens plejecenterdrift, hjemmepleje, genoptræningsområdet, madservice og to sociale botilbud.'