DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Jens Dresling, Ritzau Scanpix

Systematic vinder udbud om syddansk patientjournal

Journalsystemet Systematic vinder udbuddet af en ny elektronisk patientjournal i Region Syddanmark
30. APR 2018 21.45

SYDDANMARK: Fra 2020 skal syddanske sundhedspersoner skrive og slå op i et andet elektronisk journalsystem (EPJ) end i dag, når de skal holde styr på behandlingen af indlagte og ambulante patienter. Det står fast, efter at regionsrådet i dag godkendte valget af leverandøren i form af Systematic efter det udbud, som har løbet det sidste års tid. Det oplyser regionen. 

Systematic vinder både på pris og kvalitet, og selvom systemet bliver nyt i Region Syddanmark, driver Systematic også patientjournalen i Region Midtjylland og er samtidig ansvarlig for dele af Region Nordjyllands patientjournaler.

Til sidst i udbudsprocessen stod valget mellem Systematic og Cambio Healthcare Systems. Sidstnævnte er i dag underleverandør til regionens eksisterende journalsystem COSMIC. 

At Systematic allerede har patientjournaler i andre regioner kan komme Syddanmark til gode, vurderer Mette Bossen Linnet (V), der er formand for Digitaliseringsudvalget i regionen:

- Vi har fra start ønsket og nu også fået et standardsystem, som er velafprøvet, og som allerede er i brug. Det sikrer stabilitet for vores sygehuse og i sidste ende stabilitet for vores patienter, og det er, som jeg ser det, en rigtig stor fordel. Systematic bliver også en strategisk samarbejdspartner, som skal være med til at videreudvikle og fremtidssikre vores journaler.

Tiden hvor man kun mødte patienten ved sengekanten på sygehusene er slut. Det kan ligeså godt være derhjemme eller via en app, at man møder patienten, og det skal vores elektroniske patientjournal også kunne understøtte.

Regionsrådet har godkendt en bevilling på 252,8 mio. kr. over de næste tre år til at anskaffe og tage det nye EPJ-system i brug.

Driften af det nye EPJ-system bliver billigere end driften af det nuværende, men regionen har ikke på nuværende tidspunkt opgjort, hvor stor besparelsen på driften bliver. 

sl