DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Tæt samarbejde mod social dumping

KORT NYT31. MAJ 2019 11.32

Den italienske storentreprenør Itinera skal i den kommende tid stå bag en række kæmpebyggerier i Danmark. Og de vil undgå social dumping. Derfor har de indgået en aftale med 3F om særlig streng kontrol, som giver de lokale fagforeningsafdelinger mulighed for at tjekke alt fra lønsedler og timeregnskaber, når Itinera skal stå i spidsen for opførelsen af Storstrømsbroen og universitetshospitalet i Køge og store dele af Odense Universitetshospital. Det skriver Fagbladet 3F.

Ifølge Itineras HR-ansvarlige Nicole Camozzi Jensen er kravene skrappere, end de har været tidligere. Det betyder også, at underentreprenører får udført særlig streng kontrol. De tre store, offentlige byggerier, Itinera skal stå for, har et samlet budget på næsten 6,5 mia. kr., og det betyder samarbejder med en lang række underleverandører og udenlandske arbejdere, som altså kommer under streng kontrol.

Nogle underleverandører er allerede blevet fravalgt på grund af deres tilgang til løn- og ansættelsesvilkår, der ikke lever op til den danske lovgivning på området, oplyser den HR-ansvarlige til Fagbladet 3F.

ibs