DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Tyrkisk firma har trukket sig fra OUH-udbud

KORT NYT14. SEP 2017 12.54

SYDDANMARK: Den tyrkiske entreprenør Enka har meddelt Region Syddanmark, at selskabet ikke længere er interesseret i at byde på opgaverne med at bygge dele af det nye universitetshospital i Odense. Efter Enka's afbud fortsætter dialogen med tre resterende totalentreprenører: MT Højgaard, NCC/Bravida og CMB/Itenera.

Enka vurderer, at selskabet ikke har tilstrækkeligt grundlag til at kunne foretage de projektoptimeringer, som er en del af den udbudsform, som regionen har valgt. Desuden finder Enka den to-fasede kontraktmodel, hvor den endelige kontrakt først indgås efter en fase med projektoptimering, uhensigtsmæssig.

Formanden for Region Syddanmarks innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) tror stadig på den udbudsform, regionen har valgt:
- Vi har en god dialog med interesserede entreprenører, før vi udarbejder det endelige udbudsmateriale. Sammen med entreprenørerne går vi efter at finde frem til et godt projekt inden for de penge, vi har.

Enka kom ellers ind i udbudsdialogen, efter den ene totalentreprenør spanske Comsa/Comsa Industriales trak sig fra det videre forløb på grund af sprogbarrieren.

pv