DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Vejen vil også selv inddrive gæld

Sammenbruddet i det statslige inddrivelsessystem EFI betyder, at Vejen Kommune nu undersøger mulighederne for selv, at sætte initiativer i gang, som får borgerne til at betale deres gæld.
11. NOV 2015 6.09

VEJEN: Uge efter uge, måned efter måned kan kommunerne se, at restancebunkerne vokser. Normalt ville de manglende indbetalinger på for eksempel ejendomsskatter og daginstitutionsregninger blive sendt videre til inddrivelse hos SKAT, men siden inddrivelsessystemet EFI er blevet suspenderet, er flere kommuner gået i gang med at finde egne løsninger på, hvordan man kan få gælden inddrevet.

Det gælder også i Vejen Kommune, hvor der nu sættes initiativer i gang, som kan være med til få nedbragt den gæld, som borgerne har til kommunen.

- Har man gæld til Vejen Kommune vil vi også arbejde på, at få den indkrævet. På næste økonomiudvalgsmøde fremlægges der forslag til forskellige initiativer, bl.a. hvordan vi kan være mere opsøgende i forhold til at indgå betalingsaftaler med borgerne i stedet for, at sende kravet videre til SKAT, siger borgmester Egon Fræhr (V).

Allerød har i længere tid med succes selv inddrevet borgernes gæld, og det har bl.a. Horsens, Aarhus og Kolding før Vejen ladet sig inspirere af.

dc