dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Verdo lander bedste resultat nogensinde

Energikoncernen Verdo kom ud af 2022 med et samlet resultat på 238 millioner kroner efter skat.
26. MAJ 2023 13.40

Mange energiselskaber har på trods af et uforudsigeligt 2022 formået at lande store overskud. Det er også tilfældes i Verdo, der har hovedsæde i Randers. Energiselskabet har således formået at skabe sit hidtil bedste resultat på 238 mio. kr. efter skat, mens driftsresultatet (EBITDA) landede på 409 mio. kr. Omsætningen endte på 5,4 mia. kr.

- Jeg synes, at vi kan være stolte af resultatet. 2022 var på mange måder ekstremernes år. Vi stod nærmest dagligt i situationer, som ingen havde prøvet før. Alligevel lykkedes det at navigere igennem de svære forhold og komme styrket ud på den anden side, siger Jakob Flyvbjerg Christensen, der er administrerende direktør i Verdo, i en pressemeddelelse.

Ifølge direktøren er det de kommercielle forretningsområder, Verdo Trading og el-produktionen hos Verdo Produktion, der har drevet resultatet. Verdo Trading handler globalt med brændsler, mens Verdo Produktion sælger den overskydende energi fra kraftvarmeværket i Randers på el-børsen.   

- Det viser jo, hvordan de kommercielle forretninger er med til at skabe værdi og på den måde også kan bidrage til udviklingen af de områder, vi forsyner, forklarer Jakob Flyvbjerg Christensen.  

Ikke alle forretningsgrene gav overskud

Det er dog ikke alle Verdo områder, der har givet overskud. Således har Verdo Teknik, som er Danmarks største operatør indenfor gadebelysning, Verdo Elsalg,  som sælger strøm til slut-kunderne og Verdo Energy Systems, som leverer energianlæg i hele Europa, alle måtte konstatere underskud. 

Verdo Energy Systems har i mellemtiden fyldt ordrebogen, så der nu er en historisk stor ordrebeholdning og fortsat stigende efterspørgsel.

Selvom de tre forretninger ikke landede på plussiden i 2022, er der positive forventninger til dem alle.

Overskud skal investeres

Verdo er en forbrugerejet og formålsdrevet koncern. Derfor er der heller ingen private investorer, der skal have del i overskuddet. Det skal i stedet bruges til sætte yderligere skub i den grønne omstilling, lyder det fra Verdos bestyrelsensformand, Torben Høeg Bonde:

- Hele energisektoren er under omlægning. Derfor betyder det også meget for os, at vi kommer styrket ud af 2022. Det giver os ganske enkelt bedre muligheder for at træffe de valg, der i sidste ende kommer forbrugerne til gavn. I det lys er jeg glad for resultatet og optimistisk på forbrugernes vegne, siger han.

Allerede i første halvdel af 2023 har Verdo sat gang i konverteringsprojekter for omkring 150 millioner kroner, som skal hjælpe borgerne væk fra den dyre gas og over på fjernvarmen. Der er også et nyt vandværk på vej, som skal drives af vedvarende energi for omkring 40 millioner kroner. Forude venter fremtidens energiforsyning med digitalisering, energilagring, vedvarende energikilder og nye energianlæg.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.