DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Voldsanklager fører ikke til skærpet tilsyn med Tvind
Foto: Claus Bonnerup, Ritzau Scanpix

Voldsanklager fører ikke til skærpet tilsyn med Tvind

Socialtilsyn Midt vil ikke føre skærpet tilsyn med Tvind-leder efter anklager om vold mod elever i 1980'erne og 1990'erne.
15. AUG 2019 14.58

Socialtilsyn Midt kommer ikke til at føre skærpet tilsyn med Botilbuddet på DNS eller med Ungdomshøjskolen PTG – de to institutioner, som ledes af et af de medlemmer af Tvinds Lærergruppe, der lige nu beskyldes for i 1980'erne og 1990'erne at udføre og acceptere grov vold. Det fortæller tilsynschef i Socialtilsyn Midt Ulla Bitsch Andersen til Ritzau.

- Jeg ville have svært ved at se, hvordan vi kunne føre skærpet tilsyn med stederne. Det handler om nogle meget gamle forhold, siger hun.

Hun påpeger over for Ritzau, at politiet i Storbritannien har undersøgt anklagerne tidligere og ikke fundet anledning til at rejse sigtelser eller andre tiltag.

De undersøgelser, der tidligere er pågået har dog udelukkende handlet om sager, der skulle have udspillet sig i 1980'erne. Overgreb og voldsepisoder fra 1990'erne er aldrig blevet undersøgt. Efter nye anklager om grov vold og neddysninger af voldtægter har britisk politi derfor valgt at genoptage sagen.

Tidligere elever på en af Tvinds tidligere småskoler i England anklager ifølge kommunen.dk forstander på skolen Steen Conradsen for i 1980'erne og 1990'erne at have udøvet og accepteret vold.

Holstebro skærper opmærksomheden
Steen Conradsen er i dag leder af et botilbud og et anbringelsessted på Tvind i Ulfborg. Hverken Socialtilsyn Midt, der har ansvaret for tilsynet med stederne, eller Holstebro Kommune oplever lignende problemer i dag.

Holstebro Kommune opretholder tæt kontakt og støtte til to unge mænd på Tvind i Ulfborg - et såkaldt efterværn. Selvom kommunen ikke har oplevet anklager lig dem, der kommer fra England, vil familiesektionen skærpe opmærksomheden på stedet.

- Det betyder selvfølgelig, at vi vil lave en opfølgning på de to drenge og kigge på, om der skulle være noget på spil for dem, siger Mads Larsen, der er sektionsleder i Holstebro Kommunes familiesektion.

kommunen.dk har forsøgt at kontakte Steen Conradsen, men han er ikke vendt tilbage. Mediet har også forsøgt at kontakte ti lærere, som arbejdede på skolen i England. De har enten ikke svaret eller ønsker ikke at udtale sig.

Ritzau / rp

Læs mere på kommunen.dk.

OPDATERET 15.30: Det har af en tidligere udgave af denne artikel fremgået, at Ulla Andersen fra Socialtilsyn Midt har påpeget, at dansk politi også tidligere har undersøgt anklagerne og ikke fundet anledning til at rejse sigtelser. Sætningen lyder nu:

'Hun påpeger over for Ritzau, at politiet i Storbritannien  har undersøgt anklagerne tidligere og ikke fundet anledning til at rejse sigtelser eller andre tiltag.'