DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Fra venstre Bünyamin Simsek, rådmand, teknik og Miljø, Aarhus Kommune, Energi, forsynings og klimaminister Lars Christian Lilleholt og Samir Abboud CEO for geotermi, A.P. Møller Holding under A.P. Møller Holding og Aarhus Kommunes pressemøde på Esplanaden i København, tirsdag den 23. oktober 2018. A.P. Møller og Aarhus Kommune underskriver et Letter of Intent om et eksklusivt samarbejde om at gøre geotermi til en betydelig del af Aarhus varmeforsyning.A.P. Møller Holding får grønt lys til at bore efter varmt vand til fjernvarmeforsyning af Aarhus og Aalborg, men nu har A. P. Møller trukket sig fra udbuddet i Aalborg.
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix

A.P. Møller trækker sig fra geotermi-projektet i Aalborg

Nordjysk geotermiprojek bliver uden A.P. Møller, som til gengæld fortsat er medspiller på et tilsvarende projekt i Aarhus.

AALBORG / AARHUS: A.P. Møller Holding har netop meldt ud, at selskabet ikke ønsker at gå videre med det geotermi-projekt i Aalborg, som skulle sende kullene på pension og sikre tusindvis af forbrugere varme fra den danske undergrund, skriver Energy Supply DK.

Ifølge mediet er årsagen den model for samarbejdet, Aalborg Kommune har valgt. A.P. Møller skal stå for efterforskning, hvorefter Aalborg Forsyning skal overtage anlægget og selv stå for driften.

- Det er rigtigt, at vi har valgt ikke at deltage i den udbudsproces om geotermi, som Aalborg netop har åbnet. Vi tror ikke på den samarbejdsmodel for geotermi, som Aalborg arbejder med. De risici, modellen i vores optik indebærer, er alt for store. Det er selvfølgelig Aalborgs suveræne ret at vælge deres tilgang til geotermi, men det er en model, vi ikke kan stå inde for, siger Samir Abboud, A.P. Møller Holding Geotermi.

Aalborg Kommune har dog ikke indstillet planerne om geotermi, men sender det i EU-udbud i år.

A.P. Møller er fortsat med i et kommunalt geotermi-projekt i Aarhus, hvor modellen for samarbejdet er en anden.

I efteråret blev der indgået et partnerskab mellem A.P. Møller Holding Invest og Aarhus Kommune om at undersøge mulighederne nærmere. Hvis forudsætningerne holder, kan det første geotermiske anlæg bygges i perioden fra 2021 til 2024, oplyste Aarhus Kommune dengang.

MG