DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Beredskabsradio vil forberede at supplere med datadeling

KORT NYT26. MAR 2019 6.51

Det fælles radionetværk Sine for politi, brandvæsner, ambulancetjenester og andre beredskaber var et stort fremskridt, da det i kølvandet på 11. september 2001 og fyrværkerikatastrofen i Kolding i 2004 blev indført som erstatning for over 100 forskellige kommunikationssystemer, der ikke kunne tale sammen. Når det kommer i genudbud til efteråret, skal det indtænkes, hvordan og hvornår talekommunikationen kan suppleres med datakommunikation, skriver Beredskabsinfo.

Den nuværende kontrakt på Sine-netværket udløber i maj næste år og indehaves af Dansk Beredskabskommunikation A/S med mulighed for forlængelse på ét år til maj 2021. Genudbuddet omfatter én samlet ydelse med både adgang til net, drift og vedligehold i en given periode, så det som hidtil vil være en privat leverandør, der ejer og driver netværket.

Staten vil i udbudsbetingelserne få mulighed for, men ikke pligt til at overtage nettet ved udløbet af den kommende kontraktperiode, skriver Beredskabsinfo. Genudbuddet sker i regi af Rigspolitiet, som parallelt hermed igangsætter en analyse af muligheden for at dele datakommunikation mellem beredskaberne.

mk

Læs hele historien hos Beredskabsinfo.