DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Bordet fanger for Gladsaxes bankaftale

KORT NYT5. FEB 2020 10.37

GLADSAXE: Efter Gladsaxe sendte ny bankaftale i udbud, og der ikke kom nogen bud fra bankerne, har byrådet diskuteret kravene i udbuddet. Blandt andet har det særlige krav om bod for manglende orientering om hvidvask været oppe at vende. Kravet er en tilføjelse til KL's bankråds anbefalinger om at indføre etiske retningslinjer i bankudbud. 

Modsat en række andre kommuner fanger bordet for Gladsaxe kommune og dens bankaftale. Kommunen står nemlig uden en ny aftale efter sit bankudbud og må fortsætte med den gamle aftale. Det kritiserer byrådsmedlem Henrik Bach Sørensen (V), der finder det paradoksalt, at kommunen må finde sig i en aftale, som et flertal gerne vil ud af, skriver Berlingske.

- Vi er jo havnet i en situation, hvor andre kommuner såsom Struer, Tønder og Kalundborg har fået en ny bankaftale og fået introduceret alle de etiske krav. I Gladsaxes tilfælde kunne bankerne ikke gå med til uspecificerede bodskrav, men andre kommuner har kunnet leve med en model, som åbenbart ikke er god nok til Gladsaxe, siger han til Berlingske. 

jeg