DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Cerius deler kritiseret udbud op i mindre enheder

Energiselskabet Seas-NVE rydder op efter en kontroversiel udbudssag
27. NOV 2018 10.12

I foråret måtte Seas-NVE’s monopolselskab Cerius droppe et udbud af energibesparelser, som blev vundet af Seas-NVe Strømmen, et søsterselskab i koncernen til 169 mio. kr., oplyser Dagbladet Roskilde.

Det skete efter kritik fra Energitilsynet, der ikke var overbevist om, at Cerius havde indgået aftalen på markedsmæssige vilkår, fordi der kun var ét selskab, som havde budt på opgaven. Samtidig mente styrelsen også, at den pris, som Cerius - og i sidste ende kunderne - skulle betale, var for høj.  

I modsætning til det første udbud, der var en stor samlet opgave over tre år, har Cerius denne gang brudt opgaverne op til otte mindre.

Det sker efter dialog med aktørerne i markedet, en ekstern rådgiver og Energitilsynet, der siden har skiftet navn til Forsyningstilsynet. Det har tilsyneladende givet pote.

- Vi har haft en dialog med otte potentielle leverandører, inden vi har udgivet det nye udbudsmateriale. Herefter har vi været igennem en prækvalifikation, hvor der nu er seks leverandører, der har mulighed for at byde ind på opgaverne, fortæller Henrik Wej Pedersen til avisen.

Cerius forventer at kunne offentliggøre vinderne 11. december.

ka