dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Cowi og Arkitema skal hjælpe Esbjerg med stormsikring

Plan & Byudviklingsudvalget i Esbjerg Kommune har netop givet grønt lys til et ambitiøst forprojekt, der skal sikre Esbjerg mod stormflod.
22. MAJ 2023 15.50

ESBJERG: Esbjerg er i gang med at lægge planer for, hvordan kommunen skal sikres mod stormflod i fremtiden. Således har Plan & Byudviklingsudvalget i kommunen for nyligt godkendt en strategi for stormflodssikring ved den nordlige del af havnen.

Det har ført til at Esbjerg Kommune har igangsat et forprojekt, hvor Cowi og Arkitema er rådgivere. Strategien står på to ben. I første omgang etableres en mur, som sammen med bygninger og porte skal beskytte byen mod stormflod.

Forprojektet tager udgangspunkt i en mur, der vil være ca. 90 cm høj vest for H E Bluhmesvej. Murens udformning skal passes ind i det eksisterende bymiljø og vil fremstå med forskellige udsmykninger og grønne planter, så det ikke bare er gråt beton. På den længere bane udvikles en grøn forbindelse, som knyttes på den Grønne Ring. Den grønne forbindelse vil være et hævet terræn måske i form af en vold, hvor det vil være muligt at færdes for gående og cyklister.

- Esbjerg Kommune og Esbjerg Havn arbejder tæt sammen om denne opgave. Det er vigtigt at finde den rette balance mellem at lave en stormflodssikring, som virker, og samtidig sikre, at virksomhedernes aktiviteter ikke begrænses. Derfor går der nu også en dialog i gang med virksomhederne langs området, der inviteres til et møde om projektet i slutningen af maj, fortæller Henrik Studsgaard, direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune.

Det færdige forprojekt skal danne grundlag for en ansøgning om medfinansiering fra den statslige pulje til kystbeskyttelse. Med finansieringen på plads, vil sikringslinjen blive etableret i 2025 og frem til 2027.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.