dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
DK Debat
DK Stillinger
Danmarks største lynladestation på vej i Odense
Lynladestationen og omgivelserne bliver opført i Clevers prisvindende design. Det er udviklet i samarbejde med arkitekterne fra Cobe.
Foto: Clever Denmark & Cobe

Danmarks største lynladestation på vej i Odense

Odense Kommune ser lynladestationen som vigtig del af at nå sine klimamæssige ambitioner.
2. JUN 2021 12.02

ODENSE: Der er snart yderligere muligheder for at få ladet sin elbil op i Odense Kommune. Ladeoperatøren Clever har således fået tilladelse til at etablere en lynladestation ved den fynske motorvej. 

Opførelsen af Ladestationen begynder i sensommeren i år og forventes at stå færdig i første kvartal 2022. Den vil kunne lynlade minimum 28 elbiler på samme tid. Med lynopladning bliver det muligt at lade en elbil op på cirka 15 minutter.

Rådmand for By- og Kulturforvaltningen Christoffer Lilleholt (V), ser frem til at ladestationen står klar, da flere ladestationer er en vigtig del af kommunens klimastrategi. 

- Vi har meget ambitiøse klimamål i Odense, og hvis de skal opfyldes, er det nødvendigt, at flere vælger elbilen til. Derfor er det vigtigt, at det er nemt for – lokale og besøgende – at få ladet bilen op. Derfor er det rigtigt positivt, at Clever nu tager initiativ til at etablere Danmarks største lynladestation her i Odense Kommune, siger han. 

De seneste to år er antallet af elbilister fordoblet i Odense, og flere ladestationer er på vej. Senest gav By- og Kulturudvalget i april tilladelse til, at etablere 50 nye offentlige ladepunkter i kommunen. Dermed går Odense fra 18 til 68 offentlige ladepunkter.

amp