DK Nyt
DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Dansk Industri roser oprettelsen af COPI

Oprettelsen af den nye enhed Center for Offentlig-Privat Innovation (COPI) kan ifølge Dansk Industri (DI) vende den nuværende udvikling og være med til at få udnyttet de mange potentialer, der er i et styrket offentlig-privat samspil.
11. JUN 2021 9.16

Regeringen, KL og Danske Regioner blev i forbindelse med økonomiaftalen for 2022 enige om at afsætte 19,6 mio. kr årligt til en ny enhed. Enheden skal hedde Center for Offentlig-Privat Innovation (COPI) og sammenlægges fra årsskiftet med det nuværende Center for Offentlig Innovation (COI).

Det initiativ modtager ros fra DI, der ser den nye enhed som en mulighed for at vende udviklingen og få udnyttet de mange potentialer, der er i et styrket offentlig-privat samspil.

Ifølge organisationen har der været en skuffende udvikling i samarbejdet mellem det offentlige og private i flere år. Udviklinen er sket på trods af, at den offentlige sektor har flere udfordringer, hvor private virksomheder kan og vil bidrage til at løse i et samarbejde. 

- Etableringen af denne nye enhed er det største og mest konkrete initiativ til at sikre innovation og udvikling i det offentlig-private samspil i mange år. Og sammenlægningen med Center for Offentlig Innovation giver ekstra ressourcer og store forhåbninger om, at der nu kommer til at ske noget, siger Jakob Scharff, der er branchedirektør for Offentlig-Privat Samspil & Velfærdspolitik hos DI.

Norsk inspiration 

Den kommende nationale OPS-enhed er blandt andet udarbejdet med inspiration i det norske succesprogram ”Nasjonalt program for leverandørutvikling”. Det har igangsat en række initiativer til at styrke offentligt-privat samarbejde om innovative udbud og indkøb gennem bl.a. konkret vejledning.

Det norske program har indtil videre bidraget til at skabe 390 nye jobs og en årlig reduktion på 2.896 ton CO2. Hos DI håber man at se lignende resultater, når det danske initiativ kommer op og stå. 

- Erfaringerne fra Norge viser, at en systematisk og konstruktiv tilgang kan være med til at forløse potentialet. Offentlig-privat samarbejde har historisk set været en dansk styrkeposition, og jeg ser gode muligheder for, at den nye enheds fokus kan bidrage til at få skabt flere nye eksporteventyr, påpeger Jakob Scharff.

amp