dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

En iværksætter fylder 60

DK Mediers ejer, Claus G. Theilgaard, er foruden direktør, udgiver og chefredaktør også selvlært journalist i Cavling-klassen, men mest af alt er han iværksætter. Og publicist.
10. APR 2024 5.59

BORNHOLM: Med en alsidig karriere bag sig runder udgiver, chefredaktør m.m. Claus G. Theilgaard torsdag den 11. april 2024 60 år.

Han lagde ud som selvlært græsrodsjournalist på Radio Skive, og stadig uden formel uddannelse fortsatte han til Vendsyssel Tidende, hvor han og en kollega i 1991 fik Cavlingprisen for en række afslørende artikler om danske skibsværfters ulovlige, indbyrdes prisaftaler. Snydedok-afClausOKfæren blev den kaldt.

Blot et år efter gik turen videre til andre provinsaviser og siden en tilværelse som freelancer. Iværksætter-genet blev vakt, da han omkring årtusindskiftet så et hul i markedet for kommunale nyheder, et hul han lukkede med DK Nyt, der uvant for datiden var et rent netmedie, som man skulle betale abonnement for at kunne læse. Af alle dage var premieredatoen sat til 11. september 2001, så lanceringen druknede lidt i samme dags nyheder fra udlandet.

I starten havde nichemediet base i en nedlagt slagterforretning i Roskilde og rykkede senere med Claus G. Theilgaard til Bornholm. Efterhånden voksede udgivervirksomheden til DK Medier, som i dag foruden DK Nyt består af Kommunen.dk, en række fagportaler, alt inden for den kommunale verden, ligesom også jobuniverset DK Stillinger med samtlige jobopslag i den kommunale sektor, er. For et par år siden blev den hidtidige målgruppe bestående af offentlige beslutningstagere suppleret med en ny målgruppe, offshorebranchen.

Igen øjnede Claus G. Theilgaard et hul i markedet, og det udfyldes i dag med netmediet DOI.dk sammen med en årlig konference i Esbjerg for branchen samt øvrige interesserede. På konferencedagen udkommer tillige magasinet Danish Offshore Industry frisk fra trykkeriet. Undervejs i alt dette er CMS-systemet Blizzload udviklet indenhus og betjener foruden DK Mediers egne netudgivelser også eksterne nyhedsmedier.

Geografisk er DK Medier udpræget decentralt. Det journalistiske hovedkvarter ligger i Aarhus med supplerende tilstedeværelse på Christiansborg og for offshoredelens vedkommende i Esbjerg. Salg, administration, grafisk afdeling og it har til huse på lokationer i København, Svaneke, Kolding, Sindal og Roskilde.

Alt sammen vokset ud af Claus G. Theilgaards nysgerrighed og evne til at se muligheder. Han lagde ud som journalist og fortsatte som direktør, udgiver og chefredaktør, men først og fremmest som publicist og iværksætter. Sidstnævnte en titel, han selv foretrækker.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.