DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Søren Bidstrup, Ritzau Scanpix

Endnu et firma bag Storstrømsbro anklaget i stor skandalesag

Et af de to firmaer, der skal bygge Storstrømsbroen, er anklaget for systematisk tyveri og videresalg af vigtige byggematerialer

Den kommende Storstrømsbro har ikke været forskånet for belastende sager. Først blev firmaet Condotte smidt ud af byggeaftalen efter en korruptionssag, og nu står det ene af de to tilbageværende firmaer i byggekonsortiet anklaget i en stor byggeskandale i Italien. Det skriver Fagbladet 3F.

Sagen handler om firmaet Grandi Lavori Fincosit (GLF), som også er hovedentreprenør på et stort tunnelbyggeri i alpeområdet Colle di Tenda mellem Italien og Frankrig.

Det italienske politi har angiveligt beviser for, at ledende medarbejdere fra GLF har stået i spidsen for systematisk tyveri og videresalg af vigtige byggematerialer til tunnelen. Byggeriet er blevet beordret stoppet af frygt for sikkerheden, og politiet har sat to chefer fra GLF i husarrest.

GLF har allerede fyret i alt fem medarbejdere, som politiet sætter i forbindelse med skandalen, og i alt skal der være stjålet omkring 200 ton byggematerialer og omsat for mindst 750.000 kr. på svindlen.

Kan betyde udelukkelse
Knud Erik Busk, tidligere formand i Bygherreforeningen og mangeårig dommer i Klagenævnet for Udbud, har ikke tidligere oplevet en sag, hvor der er kommet så mange belastende oplysninger frem om firmaer, der skal bygge for det offentlige Danmark.

- Man kan godt sætte spørgsmålstegn ved, om Vejdirektoratet har gjort sit arbejde godt nok, da det lavede en prækvalifikation af de her italienske selskaber, siger Knud Erik Busk. 

 Vejdirektoratet, der er ansvarlig for opførslen af Storstrømsbroen, oplyser, at de italienske skandalesager i yderste konsekvens kan betyde udelukkelse fra Storstrømsbroen.