DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Energi-formand: Godtgørelse til direktør er helt efter bogen

KORT NYT4. JAN 2018 13.49

En passus i kontrakten med direktøren for Nature Energy, det tidligere Naturgas Fyn, udløser en godtgørelse på omkring fire mio. kr. efter at biogasselskabet af sine otte fynske ejerkommuner er solgt til staten. Ifølge bestyrelsesformanden, det nu tidligere byrådsmedlem Jens Otto Dalhøj (LA) fra Nordfyn, et 'ganske almindeligt' beløb og 'ikke ekstravagant på nogen som helst måde, siger han til TV2 Fyn.

Direktørens ansættelseskontrakt er fra 2014, og dengang blev det aftalt, at han ved salg af selskabet skulle have udbeltalt et beløb svarende til et vist antal måneders løn. Ifølge bestyrelsesformand Jens Otto Dalhøj en ganske normal del af en direktørs kontrakt og tænkt som en sikkerhed, hvis direktøren bliver arbejdsløs som følge af salget.

Dalhøj afviser dermed kritik fra byrådsmedlem Carsten Kudsk (DF), Nyborg, der dels stemte imod salget, dels finder beløbet til direktør Ole Hvelplund 'alt, alt, alt for meget'. Carsten Kudsk mener at beløbets størrelse i sig selv gør et salg attraktivt for direktøren, men det afviser Jens Otto Dalhøj med henvisning til at det ikke er direktøren, men ejerkommunerne i form af bestyrelsen, der har besluttet at sælge.

mk