dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Et udbud næsten hver anden dag: Det offentlige udbød it-opgaver for 14,25 mia. kr. i 2022

KORT NYT14. NOV 2023 11.22

IT spiller en stor rolle i at få et moderne samfund til at hænge sammen. Det kan man bl.a. se i antallet af udbud, som det offentlige lander private konkurrere om.

I 2022 blev der således sat i alt 177 offentlige it-opgaver i udbud, hvilket svarer til et nyt udbud næsten hver anden dag. Det viser en opgørelse, som Computerworld har lavet. 

I alt løber opgaverne i de 177 udbud op i en samlet værdi på 14,25 mia. kr. Den største aftale er SKIs rammeaftale 50.40, som omhandler levering af computere og tilbehør. Denne aftale beløber sig alene til 4,7 mia. kr. og blev vundet af Comm2ig. Udbuddet er dog blevet annulleret af Klagenævnet for Udbud efter en klage fra Dustin. SKI forventer, at kunne sende aftalen i genudbud til december. 

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.