DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Forurenings-frygt afblæst for planlagt daginstitution

KORT NYT14. JAN 2020 9.50

MARIAGERFJORD: Mariagerfjord Kommune har ad flere omgange undersøgt en byggegrund i Hobro for at sikre, at børn og personale trygt kan opholde sig på grunden uden helbredsmæssige risici, når den nye daginstitution med børnehave, vuggestue og dagpleje står klar. En undersøgelse før jul viste, at der var behov for yderligere undersøgelser for at afgrænse en forurening på grunden, skriver TV2 Nordjylland.

Nu foreligger resultaterne, og de dokumenterer, at der ikke er grund til bekymring. Forureningen er væsentlig mindre end forventet, både hvad angår omfang og udbredelse. Derfor er den relativ nem at håndtere. Tilmed har forureningen ikke spredt sig, som naboer til grunden havde frygtet.

- Det er skønt, at vi nu alle kan ånde lettet op. Det er godt, at vi har fået det dokumenteret, selvom det har været træls for entreprenørerne, at vi måtte sætte licitationen i bero. Med de ekstra undersøgelser ved vi nu helt præcist, hvor der er forurenet, og hvor lidt det faktisk drejer sig om. Det bliver nu håndteret på betryggende vis, så der ikke er den mindste tvivl om sikkerheden på grunden. De forurenede arealer er meget mindre end forventet, og det er jo glædeligt, siger formand for børn og familie Svend Madsen (V) i en pressemeddelelse fra Mariagerfjord Kommune.

MG