dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Gladsaxe bruger verdensmål-erfaringer i erhvervspolitik

Siden Gladsaxe indarbejdede FNs verdensmål i kommunestrategien, er partnerskaber om fx bæredygtighed vokset. Det trækker kommunen på i sin nye erhvervspolitik.

GLADSAXE: Gladsaxes nylancerede erhvervspolitik trækker direkte på kommunens erfaringer med at være foregangskommune i forhold til FNs verdensmål - som fx bæredygtighed, oplyser kommunen.

Ud fra verdensmålene ønsker kommmunen med den nye erhvervspolitik at skabe fortsat vækst på både den miljømæssige-, den økonomiske og den sociale bundlinjen.

- Vi var den første kommune i Norden, der indarbejdede FN’s Verdensmål i vores kommunestrategi, Gladsaxestrategien, og dermed i hele vores måde at arbejde på. Verdensmålene har samtidig åbnet for helt nye og innovative forretningsområder. Og i dag er der ingen tvivl om, at en bæredygtig forretning er et afgørende konkurrenceparameter, siger borgmester Trine Græse (S).

Erfaring med partnerskaber

Gladsaxe har en lang tradition med at samarbejde i partnerskaber på tværs af kommunen, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, hvor man deler erfaringer og udvikler og tester nye løsninger af i forhold til fælles problemstillinger - særligt indenfor for klima og den grønne omstilling.

- Som kommune vil vi gerne tage ansvar for at sikre gode rammer for en bæredygtig erhvervsudvikling. Og vi prioriterer partnerskaber højt. For vi tror på, at de bedste løsninger er dem, vi skaber sammen, siger Trine Græse.

For fem år siden blev partnerskabet Gladsaxe Erhvervsby etableret med flere netværk om bl.a. bæredygtighed, HR og byggeri. I erhvervsnetværkene er der blevet testet og udviklet nye innovative løsninger bl.a. om madspild, byggespild, emballagespild. Fx har Gladsaxe sammen med lokale virksomheder udviklet den landsdækkende portal bygcirkulært.dk, hvor virksomheder kan udveksle overskudsbyggematerialer.

Kommunen er trods sin størrelse Danmarks niende største erhvervskommune og den andenstørste industrikommune med over 12.000 arbejdspladser, hvoraf de 10.000 er i life science-branchen - altså virksomheder, der udvikler og markedsfører lægemidler, medicinsk udstyr og bioteknologi. Det gør Gladsaxe til Danmarks største life science-kommune. Derudover er der stort fokus på at få flere iværksættere til at etablere sig til gavn for beskæftigelsen, oplyser kommunen.

cwa

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.