DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Hurtigere bredbånd venter tusindvis af hjem især på landet

Omkring 4000 adresser kan se frem til hurtigere bredbånd, efter at bredbåndspuljen for i år er blevet fordelt
13. DEC 2017 7.21

100 mio. kr. er blevet fordelt til at skaffe hurtigere bredbånd til private og virksomheder rundt omkring i landet. I alt kan omkring 4000 adresser i blandt andet Roskilde, Næstved, Lemvig, Billund og på Bornholm se frem til bedre bredbånd.

Det er den såkaldte bredbåndspulje for 2017, der er blevet fordelt til 40 projekter i 25 kommuner. 80 pct. af projekterne ligger i landzoner, mens 10 pct. ligger i henholdsvis byzoner og sommerhusområder.

Tidligere har der været kritik fra blandt andet Landdistrikternes Fællesråd af udmøntningen af puljen, fordi mange ansøgninger fra yderområder var blevet afvist, mens hovedstaden fik millioner. Her påpeger forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V), at 90 pct. af pengene i år går til landzoner og sommerhusområder.

- Det er jeg selvfølgelig meget tilfreds med. Men jeg er også villig til at kigge på, om kriterierne er de rigtige, og om pengene går de rigtige steder hen, siger Lars Christian Lilleholt.

Han vil nu mødes med forligskredsen bag bredbåndspuljen for at kigge på netop kriterierne og fordelingen. Pengene tildeles på baggrund af fem kriterier, som blandt andet er projektets størrelse, pris og andel af egenbetaling.

Bredbåndspuljen blev oprettet i 2016 af Venstre, Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti. Her blev der afsat 200 mio. kr. fordelt over fire år med 80 mio. kr.  det første år og 40 mio. kr. de næste tre. De 40 mio. kr. for i år blev dog i november sat op til 100 mio. kr. af de samme partier.

Puljen er en forsøgsordning, som skal evalueres før det besluttes, om midlerne for 2018 og 2019 skal udmøntes.

Ritzau