DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Igen rod i dokumenterne fra italienske bygherrer

På trods af en række skandalesager med italienske entreprenør, er det netop tre italienske selskaber, der har fået den lukrative opgave at bygge den nye Storstrømsbro for 2,1 mia. kr. Vejdirektoratet kræver nu en antikorruptions-erklæring fra de italienske selskaber, før kontrakten underskrives. Det skriver Fagbladet 3F.

Fordi oplysningerne manglede, bad Vejdirektoratet det italienske konsortium, der skal bygge Storstrømsbroen, om dokumentation for de oplysninger, der normalt fremgår af en dansk serviceattest. En serviceattest er et dokument, hvor Erhvervsstyrelsen indhenter oplysninger på et firma fra domstolene, politiet, SKAT og ATP, så firmaet kan dokumentere, at de har orden i tingene.

Professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning Henning Jørgensen mener, at sagen bør vække bekymring og siger til Fagbladet 3F, at han stiller sig 'undrende over for, hvorfor man fra dansk side laver en hjælpekonstruktion til de italienske firmaer, som jo er forpligtede til at levere de oplysninger i første omgang'.

Læs hele artiklen her

pv