DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Ceres Park er ikke tidssvarende til moderne fodbold, lyder det fra AGF, og hos Aarhus Kommune er man klar til at hjælpe med at etablere et helt nyt fodboldstadion.
Foto: Foto: Mikkel Berg Pedersen, Ritzau Scanpix

Kig på væddeløbsbanen: Aarhus-forslag om stadion i modvind fra starten

Ikke alle er lige begejstrede for Aarhus Kommunes forslag om at fjerne væddeløbsbanen, sælge grunde og bruge pengene til et nyt fodboldstadion

AARHUS: Det har længe været offentligt kendt, at AGF gerne vil have et nyt fodboldstadion i Aarhus. Det vil flere lokalpolitikere også, og nu arbejder en politisk styregruppe på et scenarie om at flytte den tilstødende væddeløbsbane, sælge byggerettighederne til grundene i området og derefter opføre et helt nyt stadion til AGF for de penge, som grundene forventes at indbringe.

Men det er ikke alle, som er lige glade for den idé, som er opstået på baggrund af en stadionanalyse fra konsulentfirmaet PriceWaterhouseCoopers (PWC).

Hos Jydsk Væddeløbsbane - som ifølge scenariet skal fjernes - er formand Paul Bjerring langt fra begejstret over et forslag om at flytte væddeløbsbanen til Vilhelmsborg, der ligger cirka 10 km. sydvest for Aarhus.

Her holder Det Nationale Hestesportcenter til, og derfor mener Paul Bjerring, at der er for langt fra væddeløbsbanens trav og galop til hestesportcenterets dressur og sping, skriver Århus Stiftstidende.

- Der er lige så meget sammenhæng mellem os og Vilhelmsborg, som der er mellem ham, der kører veteranbil, og chaufføren i en Formel 1-racer. Ude på landet vil det være sværere at tiltrække publikum til vores sport. Der findes ingen synergi ved en placering på Vilhelmsborg, siger Paul Bjerring til Århus Stiftstidende.   

Vil sælge grunde for 500 mio. kr.
Rapporten fra PWC blev offentliggjort i sidste uge og præsenterede i alt fire mulige scenarier. Ifølge JP Aarhus har den politiske styregruppe, som består af rådmændene Bünyamin Simsek (V) og Rabih Azad-Ahmad (R) samt byrådsmedlem Hans Skou (V), valgt at gå videre med scenarie nr. fire.

Scenariet går i første omgang ud på, at væddeløbsbanen fjernes. Det skal gøre det muligt at sælge grunde i området for en halv milliard kroner, og på den måde skal Aarhus Kommune ifølge JP Aarhus hente pengene til et nyt fodboldstadion.

- Vi tager fortsat udgangspunkt i scenarie nr. fire, fordi den løsning kan gennemføres uden at belaste kommunekassen yderligere, men det kræver, at vi kan finde en løsning med væddeløbsbanen, som jo har en lejeaftale med kommunen frem til 2030, siger Rabih Azad-Ahmad til JP Aarhus.

Hos Det Nationale Hestesportcenter siger formand Ole Christensen, at 'det vil være fantastisk for hestesporten, hvis væddeløbsbanen flytter hertil'.

Pris for ny væddeløbsbane: 265 mio. kr.
Intet er dog afgjort endnu, men ifølge JP Aarhus arbejder kommunen på en plan om at etablere et nyt fodboldstadion med plads til 15.000 tilskuere, et nyt atletikanlæg tæt på cykelbanen - og altså en ny væddeløbsbane ved Vilhelmsborg, som alene vil koste omkring 265 mio. kr.

Hos AGF lægger kommunikationschef Søren Højlund Carlsen heller ikke skjul på, at han 'i allerhøjeste grad' mener, at der er brug for en afløser til det stadion, som ifølge TV2 Østjylland oprindeligt blev bygget i 1920 som Aarhus Idrætspark og siden blev renoveret i 2001 for 240 mio. kr.

Ceres Park er simpelthen ikke tidssvarende til moderne fodbold.

- Et af problemerne ved Ceres Park er, at der nogle steder er 30-35 meter ind til banen på grund af løbebanen og atletikfaciliteter. Der er slet ikke den nærhed til fodboldbanen, som der skal være på et moderne fodboldstadion, siger Søren Højlund Carlsen til TV2 Østjylland, der oplyser, at AGF selv vil skyde omkring 50 mio. kr. i projektet. 

Aarhus Kommune vil nu diskutere stadionrapporten med områdets interessenter og afviser ifølge JP Aarhus ikke, at der kan være behov for yderligere analyser.