DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

KMD-system for sygedagpenge ude af kontrol og uden tidsplan

KORT NYT4. JAN 2018 14.27

Udviklingen af et nyt it-system til udbetaling af sygedagpenge er gået så skævt for it-selskabet KMD, at der ikke er kontrol med projektet, skriver TV2 Nyheder. Derfor har det kommunale it-fællesskab Kombit nu helt droppet tidsplanen efter, at deadline tidligere er udskudt ad flere omgange, senest til dette års slutning.

'En utilfredsstillende situation, hvorfor Kombits bestyrelse er inddraget i sagen', har Kombits adm. direktør Thomas Rysgaard Christiansen lige før jul skrevet ud til kommunaldirektørerne om situationen for Kommunernes Sygedagpengesystem (KSD). Forsinkelsen betyder en stor ekstraregning til kommunerne, men til gengæld fortsat betaling til KMD for et gammelt og dyrt system indtil det nye og billigere system måtte blive klar.

Prisforskellen er så stor, at bare en måneds forsinkelse giver KMD en ekstra indtægt på mere end 13 mio. kr., viser en kortlægning fra TV2, baseret på data fra EU’s udbudsdatabase, Kombit, ATP og flere branchekendere. Ifølge erhvervskommentator Henrik Ørholst kommer omkring 20 pct. af KMD's omsætning fra forsinkede projekter, og digital vismand og professor Jan Pries-Heje fra Roskilde Universitet kalder det 'usympatisk, at man har lavet en incitamentstruktur, hvor det kan betale sig at forsinke et projekt og ikke levere'.

mk

Læs hele historien hos TV2 Nyheder.