DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Kommuner vildleder fortsat om trivselsmåling

Trods pålæg fra ministeriet har kommuner undladt at fortælle elever og forældre, at børnene frit kan slippe for at deltage i den nationale trivselsmåling
19. MAR 2018 6.02

SKANDERBORG / HILLERØD: Selvom Undervisningsministeriet har meldt ud, at kommunerne skal gøre forældre og børn opmærksomme på, at at de frit kan undlade at deltage i den nationale trivselsmåling, har flere kommuner undladt at oplyse om dette, skriver Politiken.

Det gælder blandt andet Hillerød og Skanderborg kommuner, som
undervisningsminister Merete Riisager (LA) nu irettesætter.

- Hvis kommunerne ikke ønsker at bruge det brev (som ministeriet har udarbejdet, red.), skal de sørge for, at forældrene får tilsvarende oplysninger, og det forventer jeg, at kommunerne sørger for. Det gælder også oplysninger om, at det ikke har konsekvenser for det enkelte barn, hvis barnet ikke deltager i trivselsmålingen, skriver ministeren i en mail til Politiken.

Både Skanderborg og Hillerød Kommune beklager også.

- Det skete for at mindske risikoen for misforståelser omkring, hvorvidt deltagelsen i trivselsmålingen er obligatorisk eller frivillig. Vi beklager, hvis redigeringen af brevet giver anledning til bekymring hos forældrene, hvis en elev ikke ønsker at deltage. Det var ikke intentionen, lyder det i en mail fra Skanderborgs børn- og ungechef, Søren Aalund.

rp