DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Notat: En væsentlig del af alle millionindkøb er ulovlige
Foto: Torben Huss, Ritzau Scanpix.

Notat: En 'væsentlig del' af alle millionindkøb er ulovlige

Affaldsselskabet Amager Ressource Center opgiver at undersøge omfanget af brud på udbudsregler. Ledelsen går ud fra, at en stor del af selskabets indkøb er ulovlige
14. AUG 2018 15.49

Problemerne med at overholde de lovpligtige udbudsregler er tilsyneladende så store hos Amager Ressource Center (ARC), at ledelsen i et af landets største kommunalt ejede affaldsselskaber nu helt opgiver at undersøge det konkrete omfang af regelbrud, skriver kommunen.dk. Det sker på trods af, at selskabets egen indkøbsafdeling har vurderet, at det er relevant at undersøge lovligheden af en lang række indkøb til sammenlagt 168,5 mio. kr.

Selskabet står for at håndtere affaldet for borgere og virksomheder i fem hovedstadskommuner, og kommunen.dk  har tidligere afdækket, at det i årene fra 2010 til 2017 har købt ind i strid med udbudsreglerne for mindst 289,5 mio. kr. Ifølge et bestyrelsesreferat vurderer direktionen, at omfanget af ulovlige kontrakter er væsentligt større.

Bestyrelsen skulle derfor drøfte, om en ny undersøgelse burde afdække, hvor store problemerne med at overholde udbudsreglerne reelt er. Men selskabet har valgt at stoppe alle interne undersøgelser af omfanget af ulovlige indkøb, fordi 'det er (...) direktionens vurdering, at det er sandsynligt, at en væsentlig del af de øvrige indkøb også vil være foretaget uden korrekt håndtering af de gældende regler for udbud,' hedder det i et mødereferat.

 

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele artiklen her.
Se også den supplerende artikel Affaldsselskab skærper regler efter omfattende lovbrud