DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Joachim Rode, Ritzau Foto.

Ny Falck-chef tager stor nedskrivning

Falcks nye topchef, Jakob Riis, lægger fra land med en stor nedskrivning. Det skyldes blandt andet it-udfordringer og værdiforringelser i Nordamerika

Falcks nye topchef, Jakob Riis, benytter sit første regnskab i spidsen for koncernen til at tage en nedskrivning på 382 mio. kr.

Falck kæmper med sin forretning efter års hidsig vækst og knopskydning. Nu tager virksomheden flere store nedskrivninger efter et halvårsregnskab, hvor driftsindtjeningen forværres med næsten en halv mia. kr. i forhold til samme perioden for et år siden og ender med et tab på driften på 51 mio. kr.

- Resultatet for første halvår 2017 er ikke tilfredsstillende. Vi skal øge vores profitabilitet markant og sikre en stabil omsætningsvækst fremadrettet. Vi er i gang med systematisk at gennemgå forretningen og forventer at afslutte analyserne og strategiarbejdet i efteråret 2017, siger koncernchef Jakob Riis i en pressemeddelelse

Ifølge meddelelsen fra den redningskoncernen har virksomheden brugt en del af det første halvår på at analysere en række tilgodehavender i sin nordamerikanske forretning og herefter revurderet værdiansættelsen, hvilket har medført en nedskrivning på 282 mio. kr.

Kundesystem blev dyrt
En femtedel af omsætningen i Emergency kommer fra den amerikanske forretning, og Falck er dermed eksponeret for udviklingen i det amerikanske sundhedssystem.

Ledelsen har ligeledes testet den regnskabsmæssige værdi af et nyt kundehåndteringssystem i Assistanceforretningen, som er blevet 100 mio. kr. dyrere at udvikle end først antaget. Værdien er nedskrevet med de 100 mio. kr.

Den 1. maj 2017 tiltrådte Jakob Riis som ny koncernchef, og dermed blev det altså den nye chefs første store gerning i koncernen at nedskrive for et trecifret millionbeløb:

- Vi har en forretningsmæssig kompleksitet, som vi skal have forenklet og effektiviseret over de næste 12-18 måneder. Det er afgørende, at vi får sikret et godt fundament for en sund og driftssikker forretning, så vi kan investere i den innovation og de nye teknologier, som bliver grundlaget for en profitabel vækst i fremtiden, siger Jakob Riis.

 rp