DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt partnerskab for mere intelligente byrum

Strategisk samarbejde mellem Cibicom og SEAS-NVE skal udnytte potentialet i Internet of Things.
16. OKT 2019 8.48

Intelligent styring af gadebelysning, affaldshåndtering og måleraflæsning gør byer og lokalsamfund mere bæredygtige, når potentialet i Internet of Things (IoT) udnyttes endnu mere, lyder det fra et nyetableret strategisk samarbejde mellem Cibicom og SEAS-NVE.

Rygraden i de intelligente byrum er det netværk, der sørger for al den trådløse kommunikation, og partnerskabet mellem landets førende IoT-infrastrukturvirksomhed Cibicom og den andelsejede energi- og fibernetkoncern SEAS-NVE skal sikre en endnu bedre infrastruktur.

Partnerskabet betyder, at SEAS-NVE får adgang til Cibicoms landsdækkende IoT-netværk samtidig med, at SEAS-NVEs nuværende IoT-netværk integreres i Cibicoms IoT-infrastruktur, ligesom Cibicom vil drive og udbygge den samlede netværksløsning.

Når gadelamper, affaldsspande og små sensorer skal opsamle data til de intelligente løsninger, skal data sendes over store afstande.

oT-netværk, der benytter LoRaWAN-teknologien, fungerer ved at sende bittesmå datapakker via radiosignaler. I modsætning til andre IoT-standarder, er LoRaWAN standarden en åben, fuldt krypteret og global standard, der giver lang batterilevetid i sensorerne og som kan kommunikere begge veje.

ka