DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Mads Jensen, Ritzau Scanpix

Også Herlev må følge Lyngby-Taarbæk og droppe vejaftaler

Slut med kommunal snerydning i syv grundejerforeninger med private fællesveje.
4. APR 2019 9.24

HERLEV: Kommunale vejserviceaftaler på private fællesveje er ulovlige, medmindre der er tale om en overskudskapacitet på driftsområdet. Den melding fik Lyngby-Taarbæk Kommune fra Ankestyrelsen i november, og den smitter nu direkte af på Herlev Kommune.

Ankestyrelsen skrev direkte: 'Vores udtalelse gør rede for retstilstanden på området, og den gælder alle kommuner. Vi har også offentliggjort udtalelsen og forventer, at andre kommuner retter ind efter den.'

Herlev Kommune retter nu ind på linjen og opsiger ifølge Herlev Bladet nu vejaftaler med syv grundejerforeninger. Udover snerydning er det også ulovligt for kommunen at lave tilsvarende aftaler om rendestenstømning.  

Selvom der i Herlev Kommune er temmelig mange private fællesveje, får det altså ’kun’ konsekvenser for de syv grundejerforeninger, der har lavet en serviceaftale med kommunen.

En grundejerforeningsformand i Herlev siger til Herlev Bladet, at 'vi har været godt tilfredse med den kommunale ordning,  der var til en rimelig penge. Men der var også knaster. For eksempel blev de private fællesveje altid prioriteret sidst, når der skulle ryddes sne, og det vil en ny ordning måske kunne rette op på.'

Også Gladsaxe har måttet droppe sine vejaftaler, som omfattede 77 private fællesveje.