DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Opdateret: Atea er blandt vinderne på stor aftale med det offentlige

Atea er blandt 12 selskaber, der kan få ordrer på stor rammeaftale hos det offentliges storindkøber, SKI
24. OKT 2018 6.21

It-selskabet Atea er tirsdag blevet godkendt til en stor aftale med det offentlige sammen med 11 andre virksomheder. Det oplyser Statens og Kommunernes Indkøbsservice, SKI, der står for indkøb på vegne af det offentlige.

Selskabet, der i juni blev dømt for bestikkelse, er dermed med i opløbet om få ordrer på aftalen, der ifølge Atea har en anslået værdi på 720 mio. kr. over fire år.

I juni blev Atea dømt ved Retten i Glostrup for bestikkelse af offentligt ansatte. Her blev selskabet idømt en bøde på ti millioner kroner for i en årrække at have bestukket ansatte i Region Sjælland.

I september slog Kammeradvokaten fast, at der ikke var grundlag for at se bort fra Atea ved offentlige udbud, selv om selskabet i juni blev dømt for bestikkelse.

Det fik dengang innovationsminister Sophie Løhde (V) til at lufte tanke om at ændre reglerne, så det blev muligt.

Imidlertid er Atea nu med på rammeaftalen, hvor også selskaber som KMD, Netcompany, Global Connect og Teracom er at finde.

SKI, der er ejet af staten og kommunerne, forventer at underskrive kontrakter med virksomhederne efter 1. november.


24. oktober kl. 12.50: Rubrik, underrubrik og tekst er korrigeret, så det fremgår, at Atea er blandt 12 selskaber, der er godkendt til rammeaftalen, og ikke alene har vundet udbuddet, som det fremgik af den oprindelige artikel.

Den tidligere rubrik lød: 'Atea vinder aftale med det offentlige til 720 mio. kr.'

 

Ritzau