DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Pressenævn afviser forvaltnings klage i sag om advokatbistand

Ingen kritik af B.T. for omtale af sag i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.
2. APR 2020 9.32

KØBENHAVN: Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune fik ikke noget ud af at klage til Pressenævnet over omtale i B.T. af forvaltningens indkøb af advokatydelser uden hverken udbud eller skriftlige kontrakter.

Forvaltningen mente, at nogle af avisens oplysninger ikke var korrekte, og at forvaltningen ikke havde haft mulighed for at kommentere dem, inden de blev bragt.

Klagen til Pressenævnet vedrører artiklerne 'Kommunal skandale fortsætter: Hemmelig aftale forgyldte advokat med 800.000 kroner' og 'Skandalesag udvikler sig: Nu skal forvaltning stå skoleret', hvortil forvaltningen havde fire klagepunkter. Alle afvises med forskellige begrundelser af Pressenævnet.

I alle fire klagepunkter mener forvaltningen, at B.T. har viderebragt forkerte oplysninger, og i tre af dem mener forvaltningen heller ikke, at avisen har givet den lejlighed til at kommentere dem. Sidstnævnte afviser Pressenævnet i alle tre tilfælde.

I spørgsmålet om forkerte oplysninger afviser Pressenævnet to af de fire tilfælde. I et tredje tilfælde medgiver nævnet, at en formulering kunne have været mere præcis, men ikke nok til, at det kan kaldes forkerte oplysninger, og i den fjerde er der uenighed mellem parterne om, hvad en konkret formulering dækker over.

Pressenævnet afviser derfor at tage stilling til dette klagepunkt, og både for dette og de tre andre klagepunkter afviser Pressenævnet i sin kendelse at kritisere B.T.