DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Region friholdt IT-udstyr for konkurrence
Foto: Niels Hougaard, Polfoto

Region friholdt IT-udstyr for konkurrence

Rambøll vurderer nu, at for 132,2 mio. kr. IT-udstyr ikke blev sat i konkurrence på 'behørig' vis i Region Sjælland
8. OKT 2015 9.23

SJÆLLAND: I sagen om mulig svindel og bestikkelse for millioner mellem Region Sjælland og IT-firmaet Atea er der nu en ny analyse på bordet fra Rambøll. Den konstaterer, at regionens IT-afdeling tilsyneladende har undladt at lade en lang række indkøb komme i konkurrence, og derfor har Region Sjælland valgt at få et eksternt revisionsfirma ind over, oplyser regionsrådsformand, Jens Stenbæk (V) til Berlingske.

Rambøll-rapporten peger specifikt på, at der over en periode er indkøbt for 132,2 mio. kr. IT-udstyr, som ikke har været sat i konkurrence på 'behørig' vis. Det svarer i den undersøgte periode til cirka 67 pct. af det samlede beløb for de gennemgåede fakturaer, hedder det analysen.

Analysen baserer sig på 160 fakturaer fra perioden 2013 frem til juni 2015, hvor sagen blev politianmeldt. Blandt de 160 fakturaer er de 20 største ordrer fra Atea, som har været regionens primære IT-leverandør.

Krydstjek
Regionen oplyser, at revisionen med udgangspunkt i Rambølls analyser skal vurdere, 'om de af administrationen allerede iværksatte eller påtænkte initiativer oven på Atea-sagen vil være hensigtsmæssige og tilstrækkelige, og i fald dette vurderes ikke at være tilfældet, foreslå yderlige initiativer. Og i naturlig tilknytning hertil vurdere om de hidtidigt anvendte forretningsgange, procedurer og kontrolpraksis på området har været tilstrækkelige'.

Herudover skal revisionen bl.a. vurdere eventuelt beløbsmæssige uoverensstemmelser mellem kunde og leverandør med udgangspunkt i regionens egne data sammenholdt med Ateas data.

Arbejdet planlægges at kunne igangsættes i løbet af en måneds tid.ka