DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Region Midtjylland får også egne ambulancer 

Regionen vil samle erfaring, styrke konkurrencen og tilbyde attraktive job til ambulancebehandlere.
30. AUG 2019 6.31

MIDTJYLLAND: Til september udvider Region Midtjylland sin præhospitale flåde med tre ambulancer og en akutlægebil. Selvom det fortsat primært er private firmaer, der kører regionens udrykningskøretøjer, så giver udvidelsen gode muligheder for at samle erfaring og på sigt styrke konkurrencen, lyder det fra regionen.

Private firmaer leverer fortsat langt de fleste af rergionens 66 ambulancer, men fra 1. september øger regionen sin egen flåde med endnu en akutlægebil og tre nye ambulancer. Dermed driver regionen i alt fem regionale akutlægebiler og tre ambulanceberedskaber. 

Regionsrådet i Region Midtjylland overvejer at hjemtage væsentlige dele af ambulancedriften i forbindelse med et udbud i 2020 og ønsker i den forbindelse at samle mest mulig erfaring. 

Leder af de regionale akutlægebiler og ambulancer overlæge Bo Nees Iversen, ser frem til, at de nye ambulancer kommer i drift:

- Vi kan nu imødekomme de ambulancebehandlere, der ønsker at bruge deres forskellige kompetencer til at køre vagter i såvel akutlægebil som ambulance. En større organisation vil også sikre en mere bæredygtig daglig drift.

Den nye ambulance er en Volkswagen Crafter, som er valgt med fokus på sikkerhed og godt arbejdsmiljø. Der er blandt andet elektriske bårelejer, som er bedre og mere sikre for patienterne og for personalet, der fremover ikke skal hæve og sænke båren manuelt. 

ka

  • Præhospitalet skal fra 1. september 2019 drive tre regionale ambulancer, som får baser i Aarhus, Randers og Horsens.
  • Præhospitalet skal fra 1. september drive en helt ny regional akutlægebil med base i Ringkøbing.
  • Præhospitalet har siden december 2018 drevet fire akutlægebiler i Horsens, Aarhus, Randers og Grenaa og driver dermed i alt fem regionale akutlægebiler. 
  • Med den nye akutlægebil går Region Midtjylland fra ni til ti akutlægebiler.